Hoppa till innehåll

Välkommen! Är du kund? Kontakta oss för inloggningsuppgifter.

Båth servar på Söderby!

Söderby Gård har rustats upp och det har byggts för framtiden.
Visionen är Norra Europas främsta stuteri. Numera även innehållande en viss Svante Båth.

– I fyra decennier har jag jobbat med att förädla ettåringar till tävlingshästar för att sedan många gånger släppa ifrån mig dom för avel. Med denna satsning så är cirkeln sluten, säger Svante Båth.
Nu kliver han in även operativt på Söderby Gård.
– Titel? Det vet jag inte. Jag vill framförallt vara en tillgång för Söderbys kunder, som rådgivare när det gäller allt från hingstval till att syna unghästarna och till exempel fundera ut vilken auktion som passar bäst för just den unghästen, säger Båth.
I nära två år har Söderby Gård preparerats, markerna har ”vänts”, faciliteterna förbättrats.
– Det har varit roligt att följa med på resan och visst är vi stolta. Vi har ett fantastiskt gäng som jobbar med fölston, hingstar, unghästar och anläggning, det känns otroligt spännande att få vara en del av det.
På gården finns 50-talet inackorderade ston, unghästar samt hingstarna Attraversiamo, Very Kronos och Global Welcome. Som tillsammans tjänat över 20 miljoner – i träning hos Svante Båth.
– Det är självklart en fördel att känna hingstarnas egenskaper i detalj. Att hitta styrkor som höjer stoets positiva egenskaper eller utjämnar svagheter är en nödvändighet i dagens avel, säger Svante Båth.
Båth kommer i första hand bli en tillgång för befintliga kunder på Söderby Gård.
– Vi har haft stort intresse från stoägarna och vi har ett begränsat antal platser. Att vi fått markerna i det skick vi eftersträvat ger oss möjligheten att utöka antalet något, men efterfrågan har varit stor. Min roll blir att framförallt serva våra befintliga kunder samt bistå nya med det som efterfrågas, säger Svante Båth.


Copyright 2024 • Söderby Stuteri