Hoppa till innehåll

Välkommen! Är du kund? Kontakta oss för inloggningsuppgifter.

Om oss

Vår vision: Norra Europas främsta stuteri

Höga ambitioner omsätts enklast i lyckat resultat genom rätt person på rätt plats. På Söderby har vi samlat 100 års erfarenhet – under visionen Norra Europas främsta stuteri!

När chansen att ta över Söderby Gård dök upp behövdes ingen längre fundering. Det geografiska läget, den fantastiska personalen, vi såg bara möjligheter och en väg framåt. Bakom Söderby står Caroline Hellström, Calle Wihlborg, Mikael Kjellman, Östen Carlsson och Svante Båth.

– I fyra decennier har jag jobbat med att förädla ettåringar till tävlingshästar för att sedan många gånger släppa ifrån mig dom för avel. Med denna satsning så är cirkeln sluten, säger Svante Båth.

Kunskap och engagemang för hästsporten

Kunskapen från ax till limpa, eller i detta fall, föl till avelshingst, ryms bland delägarna vars intresse och aldrig sinande engagemang för hästsporten är genomsyrande.

– Jag vet själv hur mycket lättare det var att jobba med en bra individ och därför är målsättningen enkel, att förenkla för blivande tränare och för mig innebär det här att kretsloppet är komplett, säger Båth.

Caroline Hellström, med stor erfarenhet från Sverige och bland annat två säsongers arbete på anrika Stoner Creek at Hunterton i Kentucky med föl och unghästar, är den som kommer driva stuteriet, givetvis med god hjälp av engagerad och välutbildad personal.

– För mig är det här kanske en chans i livet. Det känns så spännande, så kul. Kan man ha pojkdrömmar som kvinna? Nåväl, den har i alla fall gått i uppfyllelse.

Fakta

Närheten på landet

Söderby är beläget på landet, men ändå med storstadspuls. Vi har tio minuter till Arlanda (vilket underlättar spermatransporter enormt) och 30 minuter till Stockholms central.

Utmärkta marker

Söderby Gård arrenderar även Slåsta, vilket ger en trygghet efter avskiljningen. Slåsta har en helt ny och modern lösdrift med jungfrumark för våra unghästar.

Allt-i-ett

Förutom våra fölston har vi även avelshingstar på Söderby Gård och även om 2023 är premiär för vår hingstverksamhet har vi höga ambitioner!

Närheten till veterinären

Söderby är beläget 20 minuter från högt aktade Mälaren Hästklinik – samarbetet är väl utvecklat med veterinär på plats på Söderby en gång i veckan.

Informationen

Våra höga ambitioner gällande uppdatering av hemsida och samarbetet med Studit gör att ni som kunder kan följa varje steg, varje process med era hästar – även om ni inte är på plats.

Sociala medier

Vi börjar lite försiktigt med SoMe i form av Instagram, där vi bjuder på snabba uppdateringar och ögonblickshändelser från gården.

Frågor och svar

Här har vi samlat svar på några av de vanligaste frågorna vi fått

Vänligen kontakta kontakt@soderbystuteri.com för att höra om plats finns.

I mån av plats tar vi in ettåringar inför auktion.

Ca 6 veckor innan.

Ja, vänligen kontakta Caroline på 0730-77 55 16 eller caroline@soderbystuteri.com.

I mån av plats försöker vi ta emot ston endast för betäckning.

Hitta till Söderby Stuteri

Varmt välkommen på ett besök till oss!

Inför ditt besök

Meddela oss gärna innan ert besök genom att kontakta Caroline på 0730-77 55 16 eller caroline@soderbystuteri.com.

Med bil till Söderby Gård

Om du vill besöka Söderby Gård är adressen Odensala Söderby 151 i Märsta. Här kan du ställa in en vägbeskrivning.

Med bil till Slåsta Gård

Om du vill besöka Slåsta Gård är adressen Slåsta 291 i Märsta. Här kan du ställa in en vägbeskrivning.

Copyright 2024 • Söderby Stuteri