Hoppa till innehåll

Välkommen! Är du kund? Kontakta oss för inloggningsuppgifter.

Säsongen närmar sig sitt slut

Som hos många andra börjar den här seminsäsongen att gå mot sitt slut. Vi har hunnit med en hel del! Den största nyheten för i år för oss är att vi haft egna hingstar som har bott på gården. Vilket har varit otroligt roligt! Vi hade turen att ha fertila hingstar som har levererat bra resultat igenom hela säsongen. Vi, Attraveriamo och Coin Perdu, tackar stoägarna för förtroendet som har bokat våra hingstar till sina ston i år! Hoppas att vi hörs igen nästa säsong.

Nytt för i år var även att alla ston som var bokade till hingstar med fryst semin kunde stanna kvar på gården och bli seminerade här på plats. Väldigt skönt för dom och för oss att slippa ut och åka stup i kvarten. Med vårat fina samarbete med Mälaren hästklinik i Sigtuna och deras kompetenta veterinärer Frida, Saul och Oili har detta varit möjligt! Så även ett stort tack till dom för den här sommaren!

Vi vill även tacka av Coin Perdu som i lördqags flyttade norr över till Stall ZiOne i Umeå. Vi önskar Er stort lycka till med denna otroligt trevliga och fina kille! Han kommer att vara saknad här hos oss!

Med det så lever nu Attraversiamo som ensam kung på gården och verkar trivas ypperligt med det 🙂

Så hur många föl blev det till slut i år då?! Jodå, Caroline och Jessica kämpade på med fölvaket från och med i början av Mars till mitten av Juni och förlöste totalt 39 föl!

Under tiden vi roade oss med föl- BB här på Söderby och allt därtill så kämpade Emma och Madde på med alla unghästar på Slåsta. En ack så viktig uppgift och dom har gjort ett strålande jobb!! Kämpat i ur och skur! Hatten av för dom.

En del fix har det blivit på gården också! Stora delar av de lite äldre staketen har fått en rejäl uppdatering med hjälp av duktig sommarpersonal och Dawid. Så snart är vi redo för höst och vinter 🙂

Nu återstår en del jobb att sammanställa säsongens resultat och börja planeringen inför hösten.


Copyright 2024 • Söderby Stuteri